یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در راهسازی و پروژه های عمرانی، گریدر است. گریدر دستگاهی است که عملیات تنظیم شیب و تسطیح خاکریزیها و خاکبرداریها را در طول راه انجام میدهد. منظور از تنظیم شیب، تنظیم شکل خاکبرداریها و خاکریزیها و ایجاد توازن در آن ها است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه گریدر تا انتهای مطلب همراه سایت پارس راک باشید.
برای تعمیر دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
گریدر چیست؟
گریدرها، که با نام دستگاه شیب ساز نیز شناخته میشوند، ماشین آلاتی هستند که توانایی جمع آوری خاکها و مواد اضافه روی خاک را داشته و تمامی ناهمواریهای خاک را برطرف میکند. همچنین این وسیله علاوه بر هموار سازی سطح خاک، در شیب دادن به جاده و خیابانها نیز نقش بسیار مهمی دارد.
طرز کار آن ها به این صورت است که با حرکت تیغه گریدر روی خاک، خاکهای اضافی به روی آن جمع شده و این خاکهای اضافی یا به فرورفتگیهای پیش رو در جاده اضافه میشوند یا توسط تیغه گریدر به اطراف جاده انتقال می یابند تا در آینده جمع آوری شوند. به گفته بسیاری از کارشناسان و متخصصان، استفاده از این نوع ماشین راهسازی میتواند میزان هزینههای اضافی راهسازی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
قسمت های مختلف گریدر
بسته به اینکه وسیله شما از چه نوعی باشد، قسمتهای مختلف آن نیز متفاوت است. در این بخش پارس راک به توضیح و معرفی متداول ترین قسمتهای این دستگاه میپردازد:
موتور:
برای به حرکت درآوردن تیغه، نیاز به نیروی حرکتی داریم. در اکثر مواقع (به جز گریدرهای مکانیکی) این نیروی حرکتی توسط موتور گریدرها صورت میپذیرد.
شاسی و بدنه:
شاسی و بدنه این ماشین آلات، با اتصال به موتور، در چرخاندن و به حرکت درآوردن تیغه گریدر تاثیرگذار هستند.
تیغه:
این بخش اصلی ترین نقش را در صاف کردن و تنظیم شیب جاده بر عهده دارد. شکل تیغهها یا به صورت صاف یا به صورت منحنی شکل است. هرچه لبههای تیغه مقاوم تر و ضخیم تر باشد، قدرت تخریب آنها نیز بیشتر است.
برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
چرخها:
مانند دیگر وسایل راه سازی، چرخها وسیله تحمل وزن دستگاه را دارا هستند. عموما برای گریدرها از چرخهایی با اندازه بزرگ استفاده میشود. اندازه چهار چرخ در این دستگاه ها معمولا به یک اندازه است اما گاها برای برخی از فعالیتها دیده شده است که چرخهای جلویی کوچک تر هستند.
سیستم حرکتی:
سیستم حرکتی و جعبه دنده اکثر این محصولات به دو دسته دنده سنگین وسبک تقسیم میشود. در اکثر آن ها بین ۶ الی ۹ عدد دنده جلو و ۲ تا ۹ عدد دنده عقب موجود میباشد.
انواع گریدرها
گریدرها را بر اساس نوع موتور، ابعاد و اندازه، نوع و اندازه تیغه، مفصلی بودن و قابلیت کمرشکنی به انواع مختلفی تقسیم می کنند که هر کدام کارایی خاص خودش را دارد و در هر مرحله از ساخت و ساز مشخص کاربرد دارند.
انواع گریدر از نظر نوع موتور:
بر اساس نوع موتور، آن ها را به دو نوع گریدر موتور دار و بدون موتور تقسیم میشوند.
1- بدون موتور
اولین نمونههای این محصول در تاریخ، موتور نداشتند. به این ترتیب، عجیب نیست اگر امروز استفاده از این نوع، محدود شده باشد و فقط در برخی موارد خاص، مانند سطوحی که خاک آن سخت یا آبدار است کاربرد داشته باشد.
2- موتوردار
امروزه استفاده از گریدرهای بدون موتور محدود شده و بیشتر گریدرهایی که تولید میشوند از نوع موتوردار می باشند.
انواع گریدر از نظر نوع وزن:
این محصولات از نظر وزن به چهار نوع زیر تقسیم میشوند و هر کدام در عملیاتهای عمرانی خاصی کاربرد دارند.
- سبک با وزن ۹ تن
- نیمه سنگین با وزن ۹ تا ۱۲ تن
- سنگین با وزن ۱۲ تا ۱۵ تن
- فوق سنگین با وزن ۱۵ تا ۲۰ تن
به طور کلی گریدرهای سبک معمولاً در عملیات راهسازی معمول، مثل تنظیم سطح و شیب استفاده میشوند و گریدرهای سنگین در عملیاتهای راه سازی در سطوح بزرگ و با حجم زیاد، کاربرد دارند.
برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
گریدرها چه کاربردهایی دارند؟
کاربرد اصلی و اولیه آنها، آماده سازی مسیر اصلی و ساخت سطحی پهن برای قرار دادن آسفالت روی آن سطح در ساخت و ساز بناها و راههای گوناگون میباشد. اما کارلردهای دیگر این دستگاه ها به شرح زیر است:
- گریدرها برای آماده سازی و تسطیح کردن سطحهایی که قرار است روی آنها ساختمان سازی شود، کاربرد دارند. این عملیات اکثراً به وسیله تیغه خود دستگاه انجام میشوند.
- در کشورهای بسیاری از این دستگاه ها به منظور هموار سازی و تسطیح سطوحی که قرار است روی آنها آسفالت ریخته شود، استفاده میکنند. از سطوحی که روی آنها آسفالت قرار میدهند در ساخت جادههای صاف، پارکینگها و مکانهای دیگر استفاده میشود.
- پهنتر کردن مجاری و کمک در حفر خندق و آب راه از مصارف دیگر آن میباشد.
- در مناطق برفی این دستگاه وسیلهای بسیار عالی و مناسب برای پارو کردن برف به شمار میرود؛ البته اگر ابزار جانبی مخصوص به آن در دسترس باشد.
- برای ترمیم و صاف کردن دوباره جادههایی که به خاطر ترافیک سنگین چین خورده و آسیب دیدهاند گریدر انتخاب مناسبی است.
- در پهن کردن بتن روی پیاده رو و همچنین تنظیم سطح خاک برای کاشت محصول با استفاده از ابزار آلات جانبی ویژه، این محصول به بهترین شکل ممکن این عملیات را انجام خواهد داد.
- از گریدر برای عملیات خاصی که به آن در حوزه زمینشناسی خراش دادن (Scarifying) گفته میشود که در آن خاک سطحی ناحیه مورد نظر را برداشته و روی آن را با مواد دیگر مانند آسفالت، شن یا مصالح دیگر میپوشانند نیز استفاده میشود.
- در عملیات ساخت و ساز پس از اینکه ماشین آلات سنگین مانند بولدوزر و ماشین حفار عملیات مختص به خود را انجام دادند، نوبت این دستگاه است که سطحی پر از ناهمواری، شیار و آشغال را تمیز، صاف و هموار نماید.
آشنایی با گریدرها
برای کسانی که در صنعت راهسازی و یا عمران فعالیت میکند، آشنایی با گریدر و انواع آن جزو اصلی ترین نیازها است. همچنین این افراد باید به طور کامل با کاربردهای آن نیز آشنایی داشته باشند.در این مقاله سایت پارس راک که فروشنده ابزارهای راهسازی همچون گریدرها است به بررسی انواع، کاربرد و همچنین قسمت های مختلف آن پرداخته است.
برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.