در این مقاله به معرفی بولتر و مشخصات آن می پردازیم . بولتر ماشینی است که از آن برای نصب بولت در تونل ها و معادن و همچنین کارگاه های معدن زیرزمینی مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی بولتر و مشخصات
روش بولت
برای بررسی معرفی بولتر و مشخصات باید اشاره به روش بولت کرد . بولت روشی است که از آن برای دوخت سنگ هایی که در اثر انفجار دچار ناپایداری شده اند استفاده می شود و می تواند استقامت سنگ ها را به میزان زیادی بیشتر کند.
استفاده و نصب بولت ها در حفاری های عظیم تونل های زیرزمینی کمی مشکل به نظر می رسد بنابراین برای راحت انجام دادن این کار از ماشین های بولتر استفاده می شود.
انواع بولتر
در معرفی بولتر و مشخصات باید گفت این ماشین ها به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارند، دستگاه های بولتر با توانایی و قدرت زیاد و مهارت اپراتور در انجام کار میتواند زمان نصب بولت ها را کاهش دهد و همچنین هزینه ها را تا حر کاهش دهد.
این دستگاه از نظر کارایی شباهتی به جامبو دریل دارد زیرا هر دو دستگاه مجهز به نصب بولت می باشند. در بحث معرفی بولتر و مشخصات ، از جمله وظایفی که بولتر ها به عهده دارند عبارتند از تزریق دوغاب، حفر چال، انتخاب بولت مناسب، تحکیم و کشیدن بولت.
مشخصات بولتر
برای معرفی بولتر و مشخصات ، بولتر های دارای مشخصاتی است که آنها را از دیگر ماشین آلات عمرانی متمایز می کند، بولتر ها از نظر اجزا بسیار شبیه به جامبو دریل می باشند. اما قسمت های اصلی بولتر عبارتند از هد، تغذیه کننده دوغاب و بازو.
برای اجاره دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
هد
در معرفی بولتر و مشخصات باید به بخش هد دستگاه اشاره کرد ، قسمت هد مربوط به دستگاه بولتر مجهز به یک خشاب می باشد، این قطعه از دستگاه می تواند به دو صورت ضربه ای و دورانی مشغول به عملیات بولت زنی بشود.
از هد در شرایط حفر چال، تغذیه دوغاب و نصب کردن بولت ها در صورت نیاز چرخاندن آنها و همچنین محکم کردن آنها استفاده می شود. البته این سه حالت باید تحت کنترل قرار گیرد و این کنترل توسط پیستون و سیلندر انجام می شود.
تغذیه کننده دوغاب
در معرفی بولتر و مشخصات باید گفت عملیات تغذیه دوغاب نیز از مراحل مهم در بولت زنی به شمار می رود. دوغاب زنی باید به دقت صورت بگیرد یعنی این کار با دو روش انجام پذیر است.
روش اول همانند فشنگ عمل کرده و دوغاب را به سمت چال ها با فشار هوا پرتاب می کند و روش دوم دوغاب را به داخل چال ها پمپاژ می کند.
برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
عملیات تغذیه دوغاب به صورت مرحله به مرحله یعنی
- اول: ثابت کردن هد
- دوم: حفر چال
- سوم: چرخاندن هد و
- چهارم: پمپاژ سیمان
می باشد. در مرحله آخر بولت ها نصب می شود.
براینکه نصب بولت ها به درستی انجام شود باید تمامی این مراحل با دقت طی شود. عملیات تغذیه دوغاب به ترتیب در ابتدا لوله رزین که دوغاب در آن قرار می گیرد، شلنگ تغذیه که به لوله رزین متصل می شود، و در پایان پمپ و سوپاپ پرتاب دوغاب به سمت بولت ها و محکم سازی آنها.
بازوهای دستگاه بولتر
معرفی بولتر و مشخصات باید گفت که در استفاده از بازو ها باید ارتفاع تونل مورد توجه قرار بگیرد، در این صورت بازو ها به دو دسته تقسیم می شوند: یک از آنها زیرزمینی است و دیگری تا ارتفاع 9 متر میباشد.
بازو یکی از مهم ترین ابزار های بولتر در بحث معرفی بولتر و مشخصات به شمارمی رود و دارای قسمتهای مختلفی است که هر کدام برای انجام صحیح کار بازو ها وظیفه مهمی را به عهده دارند. در اینجا به قسمت های مختلف بازو اشاره می کنیم:
برای سرویس جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
سیلندر بالابر بازو، سیلندر برای چرخش بازو، سیلندر برای افزایش طول بازو، سیلندر برای زاویه دار کردن هد، صفحه متصل شده به هد، چکش حفاری، تابلوی کنترل، منبع قدرت، سیستم خنک کننده، سوئیچ اصلی، جک های هیدرولیکی، سوپاپ فشار آب، سوپاپ فشار هوا، روغن پاش مرکزی، مخزن هوا، کابین، پمپ سیمان، سیستم روشن کننده، تمیز کننده و روغن پاش هد.
بولتر ها به دو صورت کار می کنند یکی به صورت کابل های بولتی و دیگری به صورت بولت های معمولی. و این بولتر ها به دو نوع تقسیم می شوند: ROCK BOLTER و CABLE BOLTER.
با توجه به توضیحاتی که داده شده به کارکرد و وظایف بولتر و معرفی بولتر و مشخصات به طور خلاصه آشنا شدید. استفاده از دستگاه بولتر به طور چشمگیری نصب بولت ها را ساده کرده است، از جمله مشخصات بولتر ها وزن آنهاست که حداقل آن 11000 کیلو گرم و حداکثر 25000 کیلوگرم می باشد.
طول بولت ها نیز از 5/1 متر تا 6 متر متغیر است. قدرت بولتر ها نیز به صورت الکتروهیدرولیک، دیزل هیدرولیک، تلفیق الکترو دیزل هیدرولیک و پنوماتیکی می باشد.