برای سیستم گردشی و دورانی در حفاری باید بدانیم که حفاری همواره از دیرباز تاکنون یکی از علوم بسیار مهم برای بشر بوده و توجه بسیار مهم انسان ها در دوره های مختلف و ایجاد تخصص های مخصوص به آن، این میزان اهمیت را تا حد بسیار زیادی بالا برده است.

حفاری در نوع خود دارای شیوه های گوناگونی است و با پیشرفت علم نیز بر این گوناگون بودن موارد افزوده شده است.

در این همراهی شما با وبسایت پارس راک در این قسمت از وبلاگ ما، قصد داریم تا شما را با روش بسیار محبوب و متداول سیستم گردشی و دورانی در حفاری ، روتاری یا دورانی  در حفاری آشنا کنیم، تا انتهای این وبلاگ با ما همراه باشید.

برای خرید دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

سیستم گردشی و دورانی در حفاری چیست؟

یکی از معروف ترین شیوه های حفاری برای مقاصد مختلف سیستم گردشی و دورانی در حفاری است که در اصطلاحی کلی تر به آن روتاری نیز گفته می‌شود .

این شیوه دارای ویژگی های بسیار گوناگونی در استفاده است و این ویژگی ها سبب محدودیت بسیار بالای این شیوه حفاری شده است.

در سیستم گردشی و دورانی در حفاری ، بهره اصلی از یک دستگاه مته گرفته می‌شود و با استفاده از حرکت های دورانی شکل آن مته فرایند حفاری انجام می‌شود.

برای سرویس نگهداری دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

به واسطه وجود مته و حرکت دورانی شکل آن این عملیات حفاری به نسبت دارای سرعت بسیار زیادی به نسبت سایر روش ها است و بدین دلیل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پس از اتصال لوله های از جنس آلومینیوم به یکدیگر مته حفاری تشکیل شده و با نسب آن بر روی دستگاه مخصوص، عملیات حفاری شروع می‌شود و این مته با سرعت بسیار زیادی اقدام به خرد کردن سنگ های موجود می‌کند.

معایب سیستم گردشی و دورانی در حفاری

اما یکی از معایب موجود در این شیوه ناتوانی دستگاه در خارج کردن ضایعات خرد شده ناشی از فرایند حفاری است و برای خارج کردن آنها نیاز به استفاده از آکوا ژل یا همان گل حفاری است و آکوا ژل نیز دارای چسبندگی نمی‌باشد و از جنس خاک رس است.

یکی از مهم‌ترین نکات قابل توجه موجود در سیستم گردشی و دورانی در حفاری این است که در فرایند حفاری مته دورانی، خارج کردن مداوم ضایعات تولید شده به واسطه فرایند حفاری بسیار ضروری است و برای ادامه کار دستگاه نیز یک فرایند بسیار حیاتی به شمار می‎‌رود.

برای خرید جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

آشنایی با بیل مکانیکی زنجیری
ادامه مطلب

در ادامه همراهی شما با وبسایت پارس راک قصد داریم تا به صورت کامل انواع شیوه های حفاری دورانی یا سیستم گردشی و دورانی در حفاری را به خدمت شما عرض کنیم، با ما همراه باشید.

انواع شیوه های حفاری دورانی 

با توجه به اینکه شیوه حفاری از نوع روتاری  یا سیستم گردشی و دورانی در حفاری دارای محبوبیت بسیار زیادی است.

در حوزه های مختلفی نیز از آن استفاده می‌شود و با کمی جزئیات بیشتر می‌توان دریافت که به صورت تخصصی روش های حفاری روتاری را نیز می‌توان دسته بندی کرد، انواع شیوه های مختلف حفاری روتاری به شرح زیر هستند:

  •  حفاری گردشی با استفاده از چرخش گل: این روش عمدتا در اماکنی استفاده می‌شود که محل حفاری دارای رسوبات به نسبت نرمی می‌باشد، برای استفاده در مواردی خاص و در هر مرحله نیز با پمپاژ گل حفاری، استفاده می‌شود.

  • حفاری گردشی با چرخش دوگانه:این روش که یکی از انواع مورد استفاده در حفاری های روتاری است، عمدتا در اماکنی مورد استفاده قرار می‌گرد که خاک به نسبت دارای بار اضافه بوده و یا دارای نکات بسیار مهم در حفاری است.

به عنوان مثال وجود شن، سنگ، تخته سنگ و سنگ فرش یکی از عوامل وجود اضافه بار در خاک است

لازم به ذکر است که امروزه این روش یکی از کم هزینه ترین شیوه موجود برای استفاده در خاک های سخت و به مراتب ناخالصی است که تنها در این قبیل موارد می‌توان از این روش ها بهره‌برد.

  • حفاری گردشی با استفاده از گردش معکوس:  اصل انجام عملیات بر دوش فشار هوا است و در شیوه روتاری با استفاده از چرخش معکوس که در اینجا مورد بحث است.

جریان هوا در میان میله مته و این موارد دیگر در جابه‌جایی است و عموما نیز در حفاری های معدنی نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

برای دریافت انواع خدمات مربوط به دستگاه حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

نتیجه نهایی

روش حفاری تپه چگونه است ؟
ادامه مطلب

 در این مقاله اقدام به معرفی سیستم گردشی و دورانی در حفاری به خدمت شما کردین و انواع آنرا نیز برای شما شرح دادیم و امیدوارم که در رسیدن به پاسخ سوالات شما مفید واقع شده باشد.

وبسایت پارس راک از شما دعوت می‌کند تا از سایر قسمت های وبسایت دیدن کرده و از سایر موارد موجود نیز بهره‌ببرید.