بارها این جمله را شنیده ایم که معدنکاری سخت ترین کار دنیاست. این جمله چیزی جز حقیقت محض نیست؛ باید فقط چند ساعت کار در معدن را تجربه کنید تا درجه بالای سختی آن برای شما به اثبات برسد. نفس تنگی و آسیب دیدن ریه ها عارضه خطرناکی ست که گریبان بسیاری از کارکنان معدن را می یگرد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد قادر به کار در معدن نیستند و از این حرفه پا پس می کشند. در اینجا در مورد سیستم تنفسی حفاری معدن به گفتگو پرداخته ایم.
برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
سیستم تنفسی حفاری معدن
یکی از مهمترین سیستم های بدن که تحت تاثیر عوارض کار در معدن قرار می گیرد سیستم تنفسی می باشد. به همین منظور تجهیزات و سیستم های تنفسی حفاری معدن توسط مهندسین به تولید رسیده تا از سلامت کارکنان معدن به بهترین نحو ممکن محافظت شود. این سیستم ها و تجهیزات دارای سطوح مختلفی از پیشرفتگی هستند و درجه مختلفی از محافظت را از سیستم تنفسی اعمال می کنند. برای آشنایی با انواع تجهیزات و سیستم های تنفسی حفاری معدن در ادامه با ما همراه باشید.
انواع سیستم های هوا رسان سیستم تنفسی حفاری معدن
سیستم های هوا رسان دارای انواع مختلفی هستند. وظیفه این سیستم ها همانطور که از نام شان پیداست هوا رسانی به کارکنان برای سهولت جریان تنفس می باشد. مسیرهایی که در معادن حفر می شود مسیرهای طولانی، غیر قابل برگشت به هنگام وقوع خطر و در عمق نسبتا زیادی از زمین است؛ جایی که ممکن است تحت شرایط بحرانی حتی ذره ای اکسیژن برای تنفس وجود نداشته باشد. این سیستم های هوا رسان در انواع پرتابل و ثابت می توانند اکسیژن مورد نیاز برای معدنکاران را تامین نمایند.
برای خرید قطعات جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
-
سیستم های هوا رسانی قابل حمل
سیستم های هوا رسانی قابل حمل نوعی از سیستم های تنفسی معدن می باشد که بر اساس کاربردی که دارند به دو دسته مجزا تقسیم بندی می شوند. در ادامه این دو نوع سیستم هوا رسان پرتابل را بررسی خواهیم کرد:
-
خود نجات ها با مخزن KO2
این دسته از تجهیزات تنفسی دارای یک مخزن پر از KO2 هستند و نحوه عملکرد آن ها بدین صورت است که با اولین تنفس معدنچی در آن شروع به تولید اکسیژن مصنوعی خواهند نمود. مدت زمانی که خود نجات ها می توانند تولید اکسیژن نمایند با توجه به درجه فعالیت معدنچی می تواند بین نیم تا یک ساعت باشد. همین دقیقه ها می تواند جان معدنچی را در شرایط بحرانی تا طی کردن مسیر برگشت حفظ نماید.
برای اورهال جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
حمل خودنجات ها بسیار ساده است بدین شکل که کارکنان معدن می توانند آن ها را درون گردن خود آویزان و یا به کمر خود متصل کنند و این تجهیزات را حمل نمایند. لازم به ذکر است که می تواند مخزن خود نجات ها را شارژ نمود. بهره مندی از اندیکاتور اکسیژن و مواد شیمیایی از جمله ویژگی های این سیستم های هوا رسان می باشد.
-
دستگاه های تنفسی با مخزن اکسیژن
نوع دیگری از سیستم های تنفسی پرتابل وجود دارد که مخزن آن ها از اکسیژن خالص پر شده است و کارکنان معدن حفاری می توانند. به طور مستقیم با استفاده از ماسک از اکسیژن آن ها استفاده کنند. این تجهیزات تنفسی را در ایران با نام BG4 نیز می شناسند.
برای سرویس جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
ساختار این تجهیز تنفسی همچون یک کوله پشتی است و نسبت به خود نجات ها دارای وزن بیشتری هستند بنابراین امکان حمل آن ها در گردن و کمر وجود ندارد. عمده کاربرد دستگاه های هوا رسان با مخزن اکسیژن برای کارکنان کلیدی معدن می باشد که در شرایط بحرانی و دشوار فعالیت می کنند.
-
سیستم های هوا رسانی ثابت
دسته دیگری از سیستم های تنفسی حفاری معدن وجود دارد که تحت عنوان هوا رسان دائم یا ثابت شناخته می شوند. ساز و کار این دستگاه های تنفسی بدین شکل است که هوای فشرده صنعتی موجود در فضای داخلی معدن را مکش می کنند و بعد از انجام فرآیند فیلتراسیون هوا از آلاینده ها و عناصر آسیب رسان، هوای پاک را برای استنشاق پرسنل معدن از خود منتشر می کنند.
کاربرد اصلی این تجهیز تنفسی برای جلوگیری از استنشاق گازهای کشنده و خطرناک می باشد و عمدتا در سقف تونل ها تعبیه می شود. ظرفیت این سیستم های هوا رسانی با توجه به تعداد کارکنان معدن می تواند متفاوت باشد.
دستگاه تنفس مصنوعی سیستم تنفسی حفاری معدن
دستگاه های تنفس مصنوعی دارای نمونه های خارجی و داخلی متفاوتی می باشند که هر کدام از ویژگی ها و مزیت های خاص خود بهره مند است.
برای تعمیر جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
اما کاربردهای اصلی دستگاه تنفس مصنوعی برای کارکنان معدن شامل تنفس دهی به کارکنان معدن در دو حالت دستی و اتوماتیک، تشخیص علائم حیاتی فرد، تشخیص حالت بیهوشی، تشخیص میزان هوشیاری، تنفس رسانی به معدنچی، اکسیژن رسانی به فرد بر اساس مد های مختلف تنفسی، نمایش نمودار تنفسی، ذخیره سازی پارامترهای تنفسی و اکسیژن رسانی به مدت زمان حدود یک ساعت می باشد. اخیرا نمونه های ایرانی این دستگاه نیز تولید شده است که دارای ویژگی های مطلوبی هستند.
ونتیلاتور مخصوص معدن
از دیگر دستگاه های تنفسی که که برای کار در معدن کاربرد دارد ونتیلاتور می باشد. این دستگاه از انباشته شدن گازهای خطرناک و کشنده در محیط معدن جلوگیری نموده و تهویه دائمی فضای معدن را به عهده دارد. ونتیلاتورهای معدنی می توانند دمنده یا مکنده باشند و به موجب آن ها بازدهی نیروی کار افزایش و خطرات ناشی از انفجار کاهش پیدا خواهد کرد. این مورد از ونتیلاتورهای مورد استفاده در معدن گاز و تونل های حفاری دارای موتور الکتریکی یا پنوماتیکی می باشند.
انواع ماسک های تنفسی مخصوص کار در معدن
از جمله مهمترین و کاربردی ترین تجهیزاتی که برای تنفس در حفاری معدن استفاده می شود انواع ماسک های تنفسی است. این ماسک ها می توانند شامل ماسک های تنفسی نیم صورت، ماسک های فیلتر دار با فیلتراسیون ذرات، گازها، بخاراتو یا با فیلترهای ترکیبی باشند. استفاده از فیلترهای ترکیبی در شرایط سخت کاری در معادن توصیه می شود چرا که درصد ایمنی بالاتری را برای کارکنان ایجاد می کنند.
نتیجه گیری
سیستم تنفسی از مهمترین ارگان های بدن می باشد که وارد شدن هر گونه نقص و خلل در آن می تواند فرد را برای یک عمر زمین گیر کند. از این رو کارکنان معدن باید در مورد مراقبت از سیستم تنفسی و استفاده از تجهیزات تنفسی ایمن و مناسب توجه کافی به خرج دهند. کارفرمایان با انتخاب سیستم ها و تجهیزات تنفسی بهینه و استاندارد باید سعی در حفظ سلامت کارکنان داشته باشند. با پارس راک همراه باشید.