به منظور آشنایی با روش حفاری RC در ادامه با ما همراه باشید. حفاری چاه های آب، حفاری معادن سنگی، حفاری اه های نفت، اجرای مطالعات ژئوتکنیک و مطالعات اکتشافی و حفاری چاه های انفجاری همگی نیاز به روش ها و تکنیک های مختلف حفاری و دستگاه های تخصصی داند.

برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

با استفاده از دستگاه های حفاری می توان مسیر های سنگی را در دل زمین یا در مسیر یک کوه خرد نمود و با خارج کردن خرده سنگ ها از دهانه چاه فرآیند حفاری را تکمیل کرد. تفاوت تکنیک های حفاری می تواند از لحاظ میزان خردایش سنگ ها باشد.

روش حفاری RC

به عنوان مثال برخی دستگاه های حفاری که در دسته Percussion Drills قرار دارند سنگ ها را کاملا خرد می کنند و برخی دستگاه ها که در دسته Core Drills قرار دارند با خردایش کمتر سنگ ها را سالم از چاه خارج می کنند. در چند وقت اخیر دستگاه های مغزه گیری Core Drill Rigs در حفاری اکتشافی مورد توجه بسیاری قرار گرفتند. و در این مطلب قصد داریم در مورد حفاری به روش RC یا همان Reverse Circulation Drilling بپردازیم.

حفاری اکتشافی به روش RC چگونه انجام می شود؟

و حفاری RC را به حفاری با گردش معکوس هم می شناسند که در آن از میله هایی با لوله های داخلی و خارجی استفاده می شود. در این شیوه از حفاری یک مته فولادی به کمک پیستون پنوماتیکی حرکت رفت و برگشتی را طی می کند تا فرآیند حفاری اجرا شود. از این تکنیک حفاری برای جمع آوری نمونه استفاده می شود. با عبور مداوم هوای فشرده و آب از فضای بین دو لوله فرآیند استخراج صورت می پذیرد.

برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

در دستگاه حفاری RC از یک کمپرسور داخلی استفاده می شود که نیروی را به صورت رفت و برگشتی با عملگر پنوماتیکی به پیستون می رساند. در نتیجه اعمال نیرو به پیستون، پیستون نیز یک مته فولادی تنگستن را که در نقش چکش ایفای نقش می کند به حرکت در آورده تا خردایش سنگ ها صورت پذیرد. در این هنگام برش های مقطع در نمونه های سنگ وارد فضای بین دو لوله می شود.

برای خرید جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

آشنایی با ویژگی و کاربرد های دستگاه مته ستونی
ادامه مطلب

با دمیده شدن هوای فشرده از طریق میله نمونه های سنگ به سطح بازگشت داده می شوند. در نتیجه تیم حفاری قادر به دسترسی پیدا کردن به نمونه ها شده و آن ها را برای آزمایش های ژئوتکنیکی به آزمایشگاه سنگ شناسی می برد.

هدف از اجرای روش حفاری RC چیست؟

حفاری به روش RC جزو تکنیک های حفاری اکتشافی قرار دارد و در چند سال اخیر در حوزه حفاری ذخایر معدنی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از معضلات همیشگی در حفاری اکتشافی، ریزش دیواره های چاه و برخورد سنگ های خرد شده با دیواره های چاه است که می تواند در بسیاری از مواقع دردسرساز شود و حتی ایمنی را زیر سوال ببرد.

برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

 و نیز در حفاری به روش RC از فشار هوا و آب استفاده می شود تا خرده سنگ ها با دیواره های چاه تماس نداشته باشند. در نتیجه می توان به کمک لوله های مخصوص این خرده سنگ ها را از چاه خارج نمود. بدین شکل که آب یا هوای پر فشار از فضای بین دو لوله وارد چاه می شود و خرده سنگ ها از درون لوله مرکزی به سمت بیرون پرتاب می شوند. اینگونه هیچ آثاری از سنگ های خردایش شده درون چاه باقی نخواهد ماند و علاوه بر این هیچ تماسی بین دیواره های چاه و این خرده سنگ ها ایجاد نمی شود.

روش های حفاری RC

حفاری ر دارای دو نوع مختلف می باشد. در نوع اول حفاری RC با استفاده از چکش و مته انجام می شود که برای سنگ های سخت و متوسط مناسب است. این شیوه تا عمق ماکزیمم 800 متری جواب می دهد و قطر میله ها در آن 4-4.5 اینج است. در روش دوم اما که به روش AirCore معروف است حفاری در خاک های نرم تر زمین های رسی انجام می شود. حفاری تا عمق 100 متری با هسته هوا و خلاء صورت می پذیرد و میله ها در آن قطر کمتری دارند. قطر میله ها در این روش 3-3.5 اینچ است. 

مزایای استفاده از روش حفاری RC چیست؟

تکنیک حفاری RC به قدری محبوب است که بیش از نیم ای حفاری های اکتشافی را در جهان به کمک دستگاه های RC انجام می دهند. این دستگاه ها دارای سرعت بالایی در خارج کردن خرده سنگ ها هستند و نسبت به ایمنی بالایی که ایجاد می کنند. هزینه اقتصادی و مقرون به صرفه ای دارند. بنابراین نسبت به دستگاه های مغزه گیری بسیار محبوب تر هستند. استفاده از دستگاه های حفاری RC در اغلب پروژه های اکتشافی امکانپذیر است. این روش حفاری کمک می کند تا دسترسی سریعی به ذخایر معدنی داشته باشیم.

برای تعمیر جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

آشنایی با انواع دستگاه های بیل مکانیکی
ادامه مطلب

در حفاری به روش RC از آب بسیار کمی استفاده می شود. بنابراین برای مناطقی که با بحران آب روبرو هستند یک روش مناسب است. و در نتیجه می توان با یک کاهش هزینه 25 تا 40 درصدی عملیات حفاری را به شیوه ای کاملا مقرون به صرفه انجام داد. نمونه هایی که در روش حفاری RC به دست می آیند دارای کمترین میزان ناخالصی هستند چرا که برش های نمونه از درون یک لوله عبور می کند و در تماس با دیواره های چاه نخواهند بود.

برای سرویس جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

همچنین می توان نمونه های مربوط به عمق های خاص را برچسب گذاری نمود بنابراین می توان با دقت بیشتری برای انجام آزمایشات معدنی اقدام کرد. از دیگر مزایای روش حفاری RC می توان به کاهش نیروی عملیاتی، کاهش ساعات کاری، کاهش میزان خطر، کاهش فعالیت های پیمانکاری، عدم نیاز به خاکبرداری های گسترده و کاهش هزینه های غیر مستقیم در روند نمونه برداری اشاره کرد. به همین دلیل است که این روش در کنار مغزه گیری از جمله محبوب ترین روش های حفاری محسوب می شود.

نقطه ضعف های روش حفاری RC چیست؟

البته این را هم باید گفت که روش حفاری RC می تواند. معایب و نقطه ضعف هایی هم داشته باشد. به عنوان مثال در صورتی که فشار هوا کم باشد. ممکن است کانی های ارزشمند و سنگین مانند طلا به قعر چاه پرتاب شوند. و قادر به مکش به سمت بیرون نشوند. همچنین اگر کانی ها دارای ابعاد ریزی باشند. احتمال اینکه در طی فرآیند مکش کانه ها از خرده سنگ ها خارج شوند و به ته چاه پرتاب شوند زیاد خواهد بود.

برای اورهال جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

همه چیز درباره حفاری توربینی Turbo Drilling
ادامه مطلب

بنابراین باید قبل از اجرای حفاری RC در مورد الزامات، نوع کانی ها و قدرت مکس و فشار خلاء مورد نیاز تحقیقات کامل به عمل آید. با استفاده از حفاری RC می توان نهایتا تا عمق 500 متری را حفاری نمود. در حفاری به روش RC اطلاعات زمین شناسی کمی از نمونه در دسترس خواهد بود. و سوراخ های حفاری ممکن است منحرف شوند. چنانچه هدف حفاری با عمق بیش از 500 متر باشد. باید از روش هسته الماس استفاده کرد و روش RC دیگر جوابگو نیست.

نتیجه گیری در باب روش حفاری RC

حفاری RC یک روش قابل اطمینان است که در آن سوراخ هایی با دهانه بزرگ ایجاد می کنند. تا فرآیند تمیزکاری دهانه چاه ساده تر باشد. برش های نمونه به کمک سیال هوای فشرده و آب به سمت بالا هدایت می شوند. و از طریق لوله مته به سمت بیرون چاه بدون تماس با دیواره ها انتقال پیدا خواهند کرد. دو روش کلی برای حفاری RC وجود دارد. که شامل جریان معکوس از طریق آب و روش معکوس به کمک هوای فشرده است.

برای خرید قطعات دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

این شیوه از حفاری بسیار اقتصادی است. و نفوذ بهتری نسبت به روش های دیگر حفاری مانند هسته هوا دارد. هزینه حفاری ر از هزینه حفاری هسته الماس بسیار اقتصادی تر بوده و بسیار سریع و کارآمد است.