در رابطه با خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری حفاری و خاکبرداری یکی از مهم ترین مراحل قبل از انجام ساختمان سازی می باشد. به هر گوه عملیاتی که بر روی زمین و کندن آن منجر می شود اعم از حفاری تونل، چاه، ایجاد ترانشه و غیره حفاری گفته می شود.

خاکبرداری نیز یکی دیگر از مراحل مهم و گاهی خطرناک در عملیات پروژه ای ساختمانی می باشد به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد.

هر کار و تخصصی نیاز به رعایت یک سری اصول داردحتی خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری ، هر قدر هم که حفاری و خاکبرداری توسط افراد با تجربه انجام شود اگر اصول و قوانین آن مورد توجه قرار نگیرد احتمال بسیاری از خطرات همچنان وجود دارد.

برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حال با تمام این توصیفات یک سری اصول و قواعد برای انجام خاکبرداری و حفاری در نظر گرفته شده است که با رعایت آن می توان از بروز خطرات احتمالی برای کارگران و همچنین ماشین آلات حفاری و خاکبرداری جلوگیری کرد. در اینجا به تعدادی از خطرات معمول که بسیار اهمیت دارد می پردازیم:

خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری

  • احتمال سقوط از سمت قسمتی که خاکبرداری انجام شده است. 
  • ریزش خا بر روی کارگران در هنگام انجام عملیات
  • احتمال سقوط ماشین آلات حفاری و خاکبرداری 
  • احتمال هرگونه آسیب به تاسیسات زیر زمینی مانند لوله های گاز، آب و سیم کشی. 

اما گاهی خاکبرداری در نقاطی انجام می گیرد که دارای شرایط خاصی و بای به آنها توجه شود. یکی از این مسائل ضعف خاک می باشد. ضعف خاک در هنگام خاکبرداری احتمال ریزش را بالا می برد و بنابراین در هنگام خاکبرداری و حفاری باید بیشترین توجه را به جنس خاک داشته باشید. 

همچنین در زمان گودبرداری اگر این کار با عمق بیشتری انجام شود برای کارگرانی که در داخل گود مشغول به کار هستند خطراتی را بدنبال خواهد داشت. 

توجه به آبهای زیر زمینی و لوله کشی ها 

قبل از اینکه به انجام پروژه های خاک برداری وحفاری بپردازید باید کاملا از محل لوله کشی ها و سیم کشی هایی که زیر زمین قرار دارد اطلاع داشته باشید، زیرا در غیر این صورت ممکن است با برخورد و آسیب به این تاسیسات خسارات زیادی را به بار آورده و مشکلاتی نیز به وجود بیاید. 

معمولا خاکبرداری وحفاری در فصل زمستان مشکلتی را به وجود می آورد، و گاهی با حفاری عمق زیاد باعث ریزش و نشست و مشکلاتی از این قبیل می گردد. 

اگر بخواهیم گود برداری را تعریف کنیم باید بگوییم، هر گاه خاکبرداری پایین تر از سطح زمین و همطراز با زیر پی ساختمان ساختمان مجاور صورت بگیرد گود برداری صورت گرفته است. 

نکات مهم خاکبرداری

در میان تمامی خطراتی که برای خاکبرداری و حفاری شمرده شد مهم ترین آنها ریزش دیواره ها و سقوط آوار می باشد. 

برای سرویس جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری انحرافی چگونه صورت می گیرد و نیازمندیهای آن چیست؟
ادامه مطلب

نکته مهمی که در رابطه با خاکبرداری و حفاری در پروژه های ساختمانی مطرح است این است که به فاصله ساختمان های مجاور باید توجه لازم به عمل آید. گاهی برای اینکه به ساختمان های مجاور آسیبی وارد نشود از سپر های مخصوص این کار استفاده می شود. 

همانطور که میدانید عملیات خاکبرداری و حفاری تنها برای کارگران و افراد مشغول به کار در محل خطر آفرین نیست بلکه این خطرات جان افرادی که در مجاورت محل خاکبرداری در حال رفت آمد هستند نیز تهدید می کنید.

بنابراین برای خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری نیز باید فکری اندیشیده شود. در اینجا لازم است در نزدیکی محل خاکبرداری از تابلوهای اعلام خطر و شبرنگ ها استفاده شود تا افراد با فاصله از این محل عبور کنند. 

اما برخی از قواعد وجود دارد که می تواند از بروز خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری احتمالی جلوگیری کند:

قواعد جلوگیری از بروز حوادث

  1. بهتر ست برای جلوگیری از خطرات ناشی از خاکبرداری و حفاری بر روی محلی که خاکبرداری انجام شده حفاظی وجود داشته باشد و اگر محل خاکبرداری وسیع است و عملا این کار نشدنی است، در این صورت می توانید دورتادور محل خاکبرداری شده را با نوار های زرد و شبرنگ علامت گذاری کنید. 
  2. اگر محل خاکبرداری بیشتر از 1 متر می باشد حتما دیوار های آن تخته کوبی شوند تا از ریزش دیوار ها جلوگیری به عمل آید. 
  3. کارگرانی که داخل گود در حال کار هستند حتما از کلاه های ایمنی استفاده کنند. 
  4. داربست هایی که در محل خاکبرداری وجود دارند باید کاملا محکم نصب شده باشند.
  5. فشار زیاد در لبه های محل خاکبرداری و حفاری سبب برزو ریزش در این محل می شود. 
  6. همیشه احتمال سقوط اشیاء و وسایل و حتی ماشین حفاری به درون محل گود برداری وجود دارد بنابراین تا جایی که امکان دارد فاصله استاندارد را با آن رعایت فرمایید. 

برای خرید قطعات جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

چکش حفاری DTH چه کاربردهایی دارد؟
ادامه مطلب