حفاری چاه به روش های مختلفی انجام می شود. دو روش متداول از حفاری چاه آب به روش روتاری و ضربه ای می باشد. هر کدام از روش های حفاری دارای ویژگی های خاص خود است و برای انجام آنها از لوازم و دستگاه های مختلفی استفاده می شود.
نوع دستگاه زمان و نوع خاک و عوامل دیگر می تواند در قیمت حفاری روتاری و حفاری ضربه تاثیر گذار باشد. در اینجا به معرفی هر یک از روش های حفاری و قیمت های مربوط به آن می پردازیم:
حفاری چاه آب به روش روتاری و ضربه ای
قیمت حفاری چاه آب به روش روتاری
حفاری روتاری یا چرخشی یکی از انواع حفاری برای چاه آب می باشد. همچنین برای انجام حفاری های اکتشافی و سرعتی از این حفاری استفاده می شود. در این روش از حفاری مته ها به لوله های توخالی متصل شده و به وسیله موتور به حرکت در می آید.
با استفاده از مته ها سنگ ها خرد شده و مواد از طریق گل حفاری از چاه خارج می شود. گل حفاری در سرچاه وارد یک حوضچه می شود و در این حوضچه موارد حفاری ته نشین شده و دوباره به داخل لوله حفاری پمپ می شود.
برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
خاک و زمینی که حفاری در آن صورت می گیرد اگر دارای سختی زیادی باشد سرعت چرخش مته کمتر می شود و زمان بیشتری را به حفاری اختصاص می دهد، ولی اگر خاک دارای سنگ کمتری باشد سرعت چرخش بالا بوده و سریعتر انجام می شود. سرعت حفاری با روش روتاری به قدری بالاست که می توان در یک روز 100 متر چاه حفاری کرد.
مزیت استفاده از حفاری روتاری
- عدم استفاده از لوله های جداری
- سرعت بالا
- عدم محدودیت در عمق چاه
- امکان حفاری در انواع سازند ها
اما در کنار مزیت های حفاری چاه به روش روتاری معایبی نیز وجود دارد در اینجا به برخی از این معایب می پردازیم:
معایب حفاری روتاری
- قیمت بالای حفاری چاه آب به روش روتاری یکی از عمده ترین معایب این روش حفاری می باشد.
- یکی از موارد که سبب بالار رفتن قیمت در حفاری روتاری می شود استفاده از گل حفاری می باشد.
برای تعمیر دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
همچنین سنگین بودن تجهیزات این وسیله حفاری قیمت و هزینه های مربوط به حفاری را افزایش می دهد، به همین سبب امکان استفاده از حفاری روتاری برای همه در همه امکان پذیر نیست.
قیمت حفاری ضربه ای
حفاری چاه آب به روش ضربه ای نیز یکی از روش های رایج در حفاری چاه می باشد. در این روش مته ها با سرعت بالا و به صورت ضربه ای به زمین برخورد کرده و سبب سست شدن سنگ ها می شود. در میانه کار باید عمل حفاری قطع شده و گل های ته چاه به وسیله گل کش تخلیه شود و دوباره به حفاری پرداخته شود.
از این روش حفاری در آبرفت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد ولی در خاک های سست نیز از آن استفاده می شود. روش حفاری چاه ضربه ای نیز مانند روش روتاری دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد.
مزایا حفاری ضربه ای
- عدم استفاده از گل حفاری
- با عبور از لایه های آبدار امکان نمونه گیری وجود دارد.
برای دریافت انواع خدمات مربوط به دستگاه حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
معایب حفاری ضربه ای
- سرعت کم حفاری
- با افزایش عمق حفاری، کندن زمین سخت تر میشود.
با توجه به توضیحاتی که گفته شد تا حدی به قیمت حفاری چاه از طریق رو روش روتاری و ضربه ای آشنا شده اید. در اینجا به طور کلی و به صورت خلاصه به قیمت های حفاری چاه از طریق دو روش روتاری و ضربه ای می پردازیم و در این باره جمع بندی مختصری می کنیم:
در حفاری چاه به روش روتاری یا چرخش به دلیل استفاده از تجهیزات سنگین و همچنین استفاده از گل حفاری قیمت ها سنگین تر از حفاری ضربه ای می باشد. در این میان به حمل و نقل نیز باید اشاره کرد که جابجایی دستگاه حفاری روتاری هزینه بالایی نسبت به دستگاه حفاری ضربه ای دارد.
در ضمن از حفاری چاه آب با روش روتاری برای کندن چاه های عمیق استفاده می شود و کندن چاه های کم عمق کار مقرون به صرفه ای نیست.
در حفاری ضربه ای کمی شرایط متفاوت است و همین امر سبب کم شدن هزینه ها در حفاری شده است. در حفاری ضربه ای به دلیل ارزان بودن قیمت مته ها و استهلاک کمتر و استفاده از گازوئیل برای موتور دستگاه قیمت نسبت به روش روتاری کمتر می باشد.