حفاری شستشویی روشی برای پیشبرد گمانه‌ها برای اکتشاف سایت و بررسی ژئوتکنیکی در اکثر انواع خاک به جز شن و سنگ است. این روش سریع و ساده است و از تجهیزات حمل و نقل و حفاری ارزان قیمت استفاده می‌کند.

برای تعمیر دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

با مشاهده تغییر رنگ در دوغاب خارج شده از سوراخ، می‌توان ویژگی‌های خاصی از خاک را تعیین کرد. از آنجایی که نمونه به‌دست‌آمده کاملاً مختل شده است، برای خاک بسیار نرم، خاک ریز تا متوسط ​​یا در خاک‌های سیمانی مناسب نیست و برای تفسیر خواص ژئوتکنیکی دقیق خاک بی‌ارزش است.

توضیح حفاری شستشویی

در فرآیند حفاری شستشویی یک سوراخ باز روی زمین برای انجام عملیات حفاری آغاز می‌شود. قطعه‌ای از پوشش به قطر 50 تا 100 میلی متر و عمق 1.5 تا 3 متر به داخل سوراخ رانده می‌شود. بدنه با یک قطعه خرد کننده نصب شده است که در انتهای پایین لوله شستشو بسته می‌شود تا به حذف خاک داخل پوشش کمک کند. آب با فشار از لوله شستشو عبور می‌کند و از طریق یک سوراخ کوچک با سرعت زیاد از قطعه قطعه خارج می‌شود و خاک را تکه تکه می‌کند.

برای اجاره دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

دوغاب ایجاد شده توسط آب از طریق فضای حلقوی بین لوله شستشو و پوشش خارج می‌شود. با عمیق شدن گمانه، پوشش‌های اضافی متصل می‌شود و فرآیند تا عمق مورد نظر ادامه می‌یابد. با توجه به میزان نفوذ و رنگ آب می‌توان تغییر گواهی خاک را حدس زد. روش‌های حفاری به طور گسترده برای بررسی‌های زیرسطحی برای جمع‌آوری نمونه‌ها، تقریباً در همه انواع خاک، برای بازرسی بصری یا آزمایش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شوند.

برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری بدون تراشه چیست؟
ادامه مطلب

چندین تکنیک حفاری مانند حفاری مته، حفاری چرخشی، حفاری شستشویی، حفاری ضربه‌ای، حفاری مته و گودال آزمایشی وجود دارد که برای جمع آوری نمونه‌های آشفته و دست نخورده خاک استفاده می‌شود. این روش‌های حفاری بر اساس انواع خاک، کارایی تکنیک حفاری، انواع نمونه خاک (دست‌نخورده)، و در دسترس بودن امکانات و دقتی که می‌توان با آن تغییرات خاک و آب زیرزمینی را تعیین کرد، انتخاب می‌شوند.

تکنیک‌

این تکنیک‌ها برای نمونه‌برداری از خاک در عمق عملی مشخصی استفاده می‌شوند، به عنوان مثال، مته سوراخ‌دار نمونه خاک دست‌نخورده را در عمق 35 متر جمع‌آوری می‌کند، در حالی که عمق نمونه‌برداری برای حفاری ضربه‌ای، حفاری شستشویی و حفاری چرخشی حدود 70 متر است.

روش های حفاری برای نمونه برداری از خاک

  1. حفاری مارپیچ

این یک تکنیک حفاری ساده و مقرون به صرفه است که  تقریباً برای همه انواع خاک به غیر از خاک شنی و سنگ‌ها استفاده می‌شود. این تکنیک در خاک شنی با مشکل مواجه می‌شود و برای سنگ‌ها به حفاری‌های خاصی نیاز است.

برای خرید دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری مارپیچ برای جمع آوری نمونه خاک آشفته استفاده می‌شود. این نمونه خاک را از حداکثر عمق عملی نزدیک به 35 متر بر اساس زمان و نوع تجهیزات موجود جمع آوری می‌کند.

  1. حفاری چرخشی

روش حفاری چرخشی برای انواع خاک از جمله سنگ مناسب است. از آن برای گرفتن نمونه خاک آشفته و دست نخورده استفاده می‌شود. بنابراین، به طور خاص برای لایه‌های سفت خاک قابل استفاده است. عمق عملی نمونه برداری بر اساس نوع تجهیزات مورد استفاده حدود 70 متر و عمق بیشتر است.


  1. حفاری شستشویی 

روش حفاری شستشویی برای جمع‌آوری نمونه‌های دست‌نخورده تقریباً در همه انواع خاک‌ها به جز سنگ‌ها استفاده می‌شود. در این تکنیک از تجهیزات قابل حمل، ارزان و محدود استفاده می‌شود که از مزیت‌های حفاری شستشویی می‌باشد. مشابه حفاری مارپیچ، نمونه‌بردارهای لوله‌ای جدار نازک و نمونه‌برهای پیستونی برای بازیابی نمونه‌های خاک دست‌نخورده با حداقل قطر 50 میلی‌متر و حداکثر قطر 100 میلی‌متر استفاده می‌شوند.

  1. حفاری ضربه ای

برای انواع خاک‌ها و سنگ‌ها از جمله خاک‌های سفت استفاده می‌شود. حفاری ضربه‌ای برای گرفتن نمونه‌های آشفته و دست نخورده استفاده می‌شود، اما کیفیت نمونه‌های دست نخورده به دلیل ضربات سنگین اسکنه چندان خوب نیست.

برای دریافت انواع خدمات مربوط به دریل واگن حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

انواع چاشنی های مورد استفاده برای انفجار و حفر معدن
ادامه مطلب

مشابه حفاری چرخشی و حفاری شستشویی، نمونه خاک را می‌توان از عمق 70 متری و بیشتر بر اساس تجهیزات مورد استفاده برداشت کرد. قطر نمونه‌های خاک آشفته حدود 100 میلی متر و بیشتر است و به دست آوردن نمونه‌های با قطر کمتر غیر اقتصادی خواهد بود.

مزایا و معایب روش حفاری شستشویی 

مزایای حفاری شستشویی

1- می‌توانیم پس از سوراخ شدن، نمونه خاک را به روش حفاری شستشویی با کمک نمونه بردار جمع آوری کنیم.

2- تجهیزات مختلف مورد استفاده در روش حفاری شستشویی بسیار سبک و مقرون به صرفه است.

3- برای انجام این کار نیازی به مهارت اضافی نیست.

4- شانس در طبقات را می‌توان با واکنش خرد کردن بیت و تغییر رنگ دوغاب خاک فراهم کرد.

معایب حفاری شستشویی

در اینجا معایب روش حفاری شستشویی مورد استفاده برای اکتشاف خاک آورده شده است: 

1- عیب اصلی حفاری شستشویی این است که برای انواع خاک های سفت، سنگ‌ها و خاک‌های حاوی تخته سنگ قابل استفاده نیست.

2- در خاک‌های سفت و خاک‌های دانه درشت، سوراخ شویی کند است.

3- این روش برای گرفتن نمونه‌های دست نخورده با کیفیت خوب از روی زمین مناسب نیست.

4- در روش حفاری شستشویی ذرات کاملاً شکسته می‌شوند.

5- در این روش ذرات ریز از بین می‌روند.

در پایان

اکتشاف خاک اساساً با روش‌های مختلفی برای کسب اطلاعات در مورد وضعیت خاک محل انتخابی انجام می‌شود. در روش حفاری شستشویی اکتشاف خاک، ابتدا یک گمانه شستشو در داخل خاک حفر می‌کنیم، سپس یک محفظه داخل گمانه به طول 2 تا 3 متر فشار می‌دهیم. سپس یک میله حفاری توخالی را با یک قطعه خردکننده اسکنه‌ای در انتهای پایینی آن وارد کنید.

برای خرید قطعات جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

انواع لودر و کاربرد آن
ادامه مطلب

حالا آب را داخل میله مته تو خالی پمپ می‌کنیم. به دلیل سوراخ کوچکی که در قطعه خردکن وجود دارد، آب مانند یک جت قوی می‌شود. در اثر عمل جت آب و خردشدن خاک به صورت دوغاب، خاک شروع به متلاشی شدن و سوراخ شروع به افزایش می‌کند. دوغاب خاک از طریق فضای بین پوشش و میله مته توخالی به سطح بالا می‌رود. دوغاب خاک از طریق لوله T شکل در وان جمع آوری می‌شود. (نمونه دوغاب خاک جمع آوری شده در وان وضعیت واقعی خاک را نشان نمی‌دهد)

برای اورهال جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

اکنون برای پیشبرد بیشتر سوراخ، ابزار برش به طور متناوب با کمک یک دستگاه بالابر متشکل از یک طناب یا زنجیره‌ای که به دور یک درام چرخان افقی می‌پیچد بالا و پایین می‌رود.