حفاری و خاکبرداری یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل در پروژه های ساختمانی به شمار می رود. حفاری و خاکبرداری در زمانی انجام می شود که برای شروع ساخت سازه در ابتدا سطح زمین حفاری شده و به مقداری استاندارد پی کنده می شود.
حفاری ساختمان و خاکبرداری
این عمل برای استحکام بیشتر سازه در زمان انجام بتن ریزی و همچنین برای ایجاد مکان برای تاسیسات ساختمان و و غیره امری ضروری است. حال حفاری به دو روش انجام می شود روش دستی و ماشینی. در اینجا به معرفی هر یک از روشهای دستی و ماشینی پرداخته و مزایا و معایب آن را برشمرده و بهترین روش را به شما معرفی می کنیم:
برای سرویس نگهداری دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
معرفی روش های حفاری دستی و ماشینی در حفاری ساختمان
حفاری نوع دستی:
همانطور که از نامش پیداست به صورت دستی و توسط کارگران انجام می شود. بدین صورت که عده ای در پایین چاه مشغول به کندن شده و خاک های اضافه به وسیله بالابر به بالا برده می شود و این روند ادامه دارد.
حفاری از نوع دستی هزینه کمتری دارد و در هر مکانی انجام پذیر است. ولی معایب آن بیشتر است، زیرا نمی توان بیشتر از 70 تا 80 سانتی متر حفاری را انجام داد و کاری بسیار زمان بر بوده و از لحاظ امنیتی روش خوبی به شمار نمی رود. به طور کلی حفاری دستی برای حفاری در عمق کم روش خوبی به نظر می رسد.
نکته: حفاری دستی باید توسط افراد با تجربه در این زمینه انجام بگیرد و کار ساده ای نیست، این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید تا در آینده با مشکل و هزینه های بیشتر مواجه نشوید.
حفاری نوع ماشینی:
معمولا اگر بخواهیم حفاری را در عمق بیشتری انجام دهیم باید از حفاری ماشینی استفاده کنیم. حفاری ماشینی این قابلیت را دارد تا عمق زیادی را برای گودبرداری و خاکبرداری کند.
برای خرید دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
امروزه بهترین روشی که برای حفاری در نظر گرفته شده استفاده از ماشین های حفاری بسیار پیشرفته است که می تواند از لحاظ هزینه و زمان بسیار مقرون به صرفه باشد. از مهم ترین مزیت های حفاری ماشینی ایمنی در کار است و سرعت کار بالاست.
اما معایبی نیز به همراه دارد و ان هزینه بالای حفاری است، همچنین به دلیل عدم انعطاف پذیری در استفاده از ماشین های حفاری در هر نوع خاک و زمینی استفاده از آن در همه جا امکان پذیر نیست.
عمل حفاری با هر کدام از روش های حفاری با استفاده از ابزار های خاص صورت می پذیرد. اگر بخواهیم به طور صد در صد در مورد اینکه بگوییم کدام یک از روش های حفاری بهتر است نظر دهیم، نمی توانیم پاسخ قاطعی بدهیم زیرا این مسئله به عوامل مختلفی بستگی دارد.
انتخاب بهترین روش برای خاکبرداری به چه عواملی بستگی دارد؟
- روش بهتر برای خاکبرداری و یا به عبارتی گودبرداری ساختمان به عوامل زیادی بستگی دارد. شما قبل از هر چیز باید تمامی شرایط را مورد بررسی قرار دهید تا بهترین روش را برای انجام این کار انتخاب کنید.
البته این کار به جنس خاک و زمینی که شما قصد گود برداری در آن را دارید بستی دارد. این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.
- میزان عمقی که شما برای پی ساختمان در نظر دارید از اهمیت بالایی برخوردار است. این مسئله به عواملی همچون تعداد طبقات، نوع خاک و عوامل دیگر بستگی دارد. عمقی که برای آن پی کنده می شود گمانه نامیه می شود،
هر چقدر عمق گمانه بیشتر باشد، پیشنهاد می شود از روش خاکبرداری ماشینی استفاده کنید ولی اگر عمق گود برداری و یا خاک برداری زیاد نیست این کار می تواند توسط دست انجام شود.
در اینجا به روش های حفاری اشاره شده و مزایا و معایب آن برای شما گفته شد، بنابراین با توجه به توضیحات گفته شده تا حدی به این مطلب پی بردید که استفاده از هر کدام از روش های حفاری بستگی به شرایط مختلف دارد و نظر کارشناسی از جانب کسانی که در این امر از تجربه برخوردارند.
برای دریافت انواع خدمات مربوط به دستگاه حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
اما حفر تونل و غیره حتما باید از روش های ماشینی استفاده شود. زیرا تنها با استفاده از ماشین های حفاری بسیار پیشرفته می تواند کوه ها و زمین های سنگی را حفاری کند و این کار به روش دستی امری بسیار ز میان بر و در دنیای امروز غیر ممکن است.
خطرات مربوط روشهای حفاری دستی و ماشینی
در حفاری از نوع دستی اگر در عمق کم انجام شود خطری را در بر ندارد ولی اگر در عمق زیاد باشد خطر آفرین است. حفاری ماشینی که معمولا خطری در پی دارد ولی افراد در هنگام کار باید از کلاه های ایمنی در هنگام عملیات استفاده کنند.