حفاری توربینی چیست؟ این نوع حفاری یک حفاری جهت دار است. که اولین بار در سال 1929 مورد استفاده قرار گرفت. این دستگاه قادر است زاویه چاه را اندازه گیری کند. حفاری یکی از طاقت فرساترین، پیچیده ترین، گرانترین، تخصصی ترین کار ها به شمار می رود. عمل مهم حفاری از کارهایی است که باید به درستی انجام پذیرد. درا دامه به کسب اطلاعات کامل در زمینه “حفاری توربینی چیست” خواهیم پرداخت.

برای خرید دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

منظور از دسته بندی حفاری توربینی چیست؟

حفاری جهت دار یا Drilling مسیر چاه را معین و برای رسیدن به هدف از حالت عمودی به حالت جهت دار منحرف می شود. در بعضی جاها از حفاری Turbo Drilling به حفاری کج، مایل و نیز تعبیر می شود. از حفاری جهت دار یا  Turbo Drilling اولین بار برای بهره برداری از چاه های نفت مورد استفاده قرار گرفت. 

امروزه به دلیل بالا بودن هزینه های حفاری استفاده از این دستگاه جهت حفاری های عظیم استفاده می شود. تکنولوژی حفاری بیش از گذشته برای حفاری چاه های نفت به خصوص در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است. دگرگونی بنیادی در این زمینه از لحاظ دانش فنی و مهندسی، تجهیزات و محصول روش های مدیریتی قابل بررسی می باشد. 

مفهوم تکنولوژی حفاری توربینی چیست؟

استفاده از تکنولوژی “حفاری توربینی چیست” در زمینه حفاری نفت سبب شده تا حفاری های نفت در کشور ایران بسیار روند سریع داشته باشد. البته استفاده از حفاری توربینی Turbo Drilling را در مکان هایی می توان استفاده کرد که هیچ یک از موانع طبیعی، زمین شناسی و فنی وجود نداشته باشد. 

در این حالت می توان از حفاری جهت دار به عنوان روش های جایگزین انتخاب و بکار برد. یکی از مهم ترین قسمت های بخش حفاری برنامه ریزی حفاری می باشد و هدف حفاری پرداخت کمترین هزینه برای حفاری انواع چاه می باشد. 

از تکنیک های متفاوتی در جهت “حفاری توربینی چیست” استفاده می شود. از زمان های گذشته نیز انسان برای خود تکنیک های متفاوتی از حفاری را در نظر داشت. تکنیک های حفاری به دو روش انجام می شود: روش ضربه ای و روش دورانی.

برای اجاره دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

بنتونیت حفاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
ادامه مطلب

روش های مختلف حفاری توربینی چیست؟

از روش حفاری ضربه ای برای حفر چاه تا چند صد متر داخل زمین استفاده می شود. در حال حاضر بیشتر حفاری ها به این روش انجام می شود. ولی از روش دورانی برای حفاری برای کندن چاه های نفت استفاده می شد. حفاری تونل نیز با روش خاصی انجام می شود. 

این ماشین های حفاری به قدری قدرت حفاری بالایی دارند که سرعت حفاری را بسیار بالا می برند. حفاری های ضربه ای برای حفاری چاه های آب مناسب است. این دستگاه های حفاری برای زمین هایی که دارای خاک های سنگی هستند بکار برده می شود. در این دستگاه ها مته های به کار رفته ومی تواند سنگ ها را خرد کند. 

این مته ها دارای حرکت رفت و برگشتی می باشد. حفاری ضربه ای دارای مزایا و معایبی می باشد در این جا به چند مورد از مزایا و معایب  حفاری ضربه ای اشاره می کنیم.

کسب اطلاعات در مورد حفره توربینی چیست

2 مزیت حفاری ضربه ای چیست؟

  • عملکرد ساده ای دارد و انجام آن نیاز به تخصص بالایی ندارد؛
  • برای انواع زمین های سنگی مناسب است.

3 عیب حفاری ضربه ای چیست؟

  • وسایل حفاری سنگین وزن هستند؛
  • نسبت به روش های دیگر حفاری کمی کند است؛
  • استفاده در سازنده های نامحکم احتمال مشکل وجود دارد. 

برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

چه زمانی از حفاری جهت دار استفاده می شود؟

زمانی که مخزن مورد نظر جهت حفاری زیر ساختمان قرار دارد یا در مواقعی که قطعه ای در چاه گم می شود. در این مواقع تکنولوژی به کمک انسان آمده و از حفاری جهت دار استفاده می شود. جالب است بدانید لوله های حفاری تا 90 درجه قادر است جهت حفاری خم شود. در حفاری های جهت دار میتوان به هر طریقی این کار را انجام داد. مثلا مقداری به صورت جهت دار حفاری کرد و مقداری دیگر را به صورت عمودی مورد استفاده قرار داد. برای انجام کار حفاری لوازم و ابزاری لازم است که در اینجا به معرفی این ابزار می پردازیم.

آشنایی با ابزار حفاری توربینی

  • Hook: قلابی است که از رشته های بالا و پایین و دکل حفاری متصل شده است.
  • Derrick: دکل حفاری
  • Kelly: لوله های 6 ضلعی و 4 ضلعی که به وسیله رابط به لوله های حفاری درون چاه متصل می شود. 
  • Swivel: دستگاهی است که به قسمت های دوار داخل چاه و قسمت های ثابت متصل می شود. 
  • Stand pipe: لوله انتقال گل از پمپ به لوله های پلاستیکی
  • Rotary table: صفحه دوار
  • Blow out control: دستگاه جلوگیری از فوران چاه
  • Annulus: لوله ای که گل و لای را از داخل چاه به خارج چاه هدایت می کند، و چندین قسمت دیگر از ابزار هایی که در امر حفاری استفاده می شود. 

اصطلاحات رایج در حفاری توربینی

  • منطقه هدف: ناحیه ای از عمق چاه که از قبل تعیین شده تا چه میزان از چاه باید آن را قطع کند. 
  • دستگاه MWD: دستگاهی است که به اندازه گیری رشته های حفاری می پردازد. و می توان توسط این دستگاه موقعیت دقیق چاه را مورد بررسی قرار داد. 
  • سیلان: به شرایطی گفته می شود که فشار سازند های حفاری نسبت به فشار هیدرواستاتیک زیاد.
  • فوران: در صورت عدم کنترل شرایط قبلی سیال پر فشار به سطح زمین می رسد و موجب ایجاد فوران می شود. 
  • کشتن چاه: استفاده از روش های جلوگیری از فوران چاه را کشتن چاه می گویند. 
  • MEASURE DEPTH: طول چاه از نقطه ای که شروع شده و تا نقطه ای که به پایان رسیده. 
  • BUILD UP: قسمتی از چاه است که زاویه شیب چاه بیشتر می شود. 
  • Build up rate: زاویه حفاری چاه تغییر پیدا می کند. 
  • موتور گل: این موتور نیروی محرکه خود را از گلی که با فشار درون لوله است بدست می آورد. 
  • انحراف از مسیر اولیه: عملیاتی که برای رسیدن به همان فرآیند اولیه انجام می شود. یعنی از نقطه بالاتر شاه دوباره شروع به کندن چاه می کنند. 

برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

دریل واگن پنوماتیک چیست و چه تفاوتی با دریل هیدرولیک دارد؟
ادامه مطلب

حفاری توربینی Turbo Drilling و کاربرد آن

به طور کلی تمامی چاه های حفر شده به صورت عمودی حفاری می شود. به جز در حفاری های خاص که به صورت جهت دار انجام می شود. حفاری انحرافی در موارد دیگری نیز مورد استفاده واقع می شود مثلا نفوذ به قسمت هایی از زمین ورود دقیق و درست به آنها امکان پذیر نیست. مخازن گنبد های نمکی از این دست می باشند. همچنین برای بهره کشی بیشتر از مخازن از آن نوع حفاری استفاده می گردد. این کار با ایجاد حفره های زهکشی که تحت نیروی گرانش هستند صورت می پذیرد. مطالب فوق منظور کاملی از “حفاری توربینی چیست” را برای شما بیان کرده است که میتوانید اطلاعات کاملی را در سایت پارس راک کسب کنید.