حفاری عملی است که با انواع روش ها انجام می شود، در اینجا می خواهیم انواع روش های حفاری را برای شما نام ببریم و در مورد روش حفاری افقی برای شما بیشتر توضیح دهیم تا شما با این روش جالب در حفاری خصوصا حفاری افقی چاه نفت بیشتر آشنا شوید.      

حفاری در چاه نفت به روش های مختلف انجام می شود این روش ها عبارتند از دریایی، دورانی، افقی و ضربه ای اما در اینجا به بررسی حفاری افقی چاه نفت می پردازیم. 

برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

تاریخچه حفاری افقی چاه نفت  

هر کدام از این روش های حفاری به نوعی خاص انجام می شود و دارای تجهیزات مخصوص به خود می باشد. حفاری افقی چاه نفت یکی از روش های جالب و منحصر به فرد در حفاری چاه نفت می باشد. 

مخازن نفت البته برخی از آنها باید با توجه به شرایطی که بر اساس نظر کارشناسان تعیین می شود تحت حفاری قرار می گیرد. مثلا بعضی از چاه های نفت وجود دارند که باید حتما از طریق حفاری افقی چاه نفت به آنها دست یافت. 

برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

از این نوع حفاری از زمان های بسیار دور برای حفاری چاه های نفت و گاز استفاده می شد. گاهی برای دست یابی به نفت و یا گاز مجبور می شوند تا در ابتدا حفاری را تا چندین متر به صورت عمودی انجام دهند و بعد از آن به حفاری افقی چاه نفت بپردازند. 

در این صورت مهندسان می توانند به هیدروکربوری بیشتری دست یابند. جالب است بدانید حتی برای انجام و ساختن یک حفاری افقی چاه نفت تا 600 متر حفاری عمودی انجام شده است. در حال حاضر ابزار آلات مربوط به حفاری افقی بسیار پیشرفته شده و مته های حفاری به قدری قابلیت بالایی دارند که می توانند تا چرخشی 90 درجه داشته باشند و مصافی کمتر از 10 متر را ایجاد کنند.

مزایا حفاری افقی چاه 

 یکی از مزیت های بسیار خوبی که حفاری افقی چاه نفت دارد این است که می تواند تا چهار برابر روش عمودی نفت را از درون چاه بیرون بکشد. از دیگر مزایایی که حفاری افقی دارد این است که اگر حفاری افقی به درستی و با تخصص کافی در این زمینه انجام پذیرد سبب می شود تا از تعداد حلقه چاه ها در مدت زمان طولانی کم شود.

 در صورتی که در گذشته به دلیل عدم وجود ابزار و وسایل لازم برای این کار از حفاری های عمودی استفاده می شد و در نتیجه به مرور زمان تعداد حلقه های چاه های نفت و گاز بسیار زیاد می شود. 

بنابراین با تمامی توضیحاتی که در مورد چاه افقی  و حفاری افقی چاه نفت داده شد متوجه شدید که چاه های افقی به چه صورتی کار می کنند حفاری افقی چاه نفت چگونه انجام می شود.

به زبانی ساده با روش حفاری چاه افقی می توان به جای چندین حفاری چاه نفت به روش عمودی از منابع نفتی و گازی بهره برداری کرد و این روش یکی از روش های مقرون به صرفه به شمار می رود. از مزایای حفاری افقی برایتان گفتیم حالا می خواهیم بدانیم حفاری افقی چگونه انجام می شود؟

نحوه حفاری  روش افقی در چاه نفت

در روش حفاری افقی  تنها دو نقطه از زمین دچار حفره می شود و به محیط زیست آسیب کمتری وارد می کند. روش حفاری افقی یک روش پرکاربرد و مزایای زیادی در این زمینه دارد. از روش حفاری افقی تنها در صنعت نفت و پتروشیمی انجام می شود و بهترین گزینه برای جایگزینی روش هایی است که انجام آن بسیار سخت و گران است. 

برای اورهال جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

روش های استخراج روی از معادن
ادامه مطلب

انواع حفاری به روش افقی 

حفاری افقی بر اساس شعاع انحنا به سه دسته تقسیم می شود:

شعاع کوتاه
متوسط
بلند

حفاری افقی به چه صورت انجام می شود؟

حفاری به روش افقی در سه مرحله انجام پذیر است

مرحله حفاری سوراخ پایلوت

مرحله گسترش لوله حفاری

مرحله کشیدن لوله

حفاری سوراخ پایلوت: قبل از انجام این نوع حفاری باید مطالعات زمین شناسی در آن منطقه انجام شود. برای انجام این کار از موتور های حفاری با سرمته های توخالی استفاده می شود، در این روش حفاری گل بنتونیت و آب با درصد مناسب و با توجه به شرایط زمین با یکدیگر مخلوط شده و به وسیله لوله هایی به داخل سوراخ ریخته می شود.

استفاده از این نوع دوغاب می تواند لوله های داخل سوراخ حفر شده را ثابت نگه دارد. همچنین سر مته ها می توانند مسیر لوله را در جهت ای لازم هدایت کنند. 

مرحله گشاد کردن لوله حفاری: در این مرحله مرحله پایلوت به اتمام رسیده و سرمته ها برداشته شده و قطعات گشاد کننده بر روی آن قرار می گیرد. این کار برای گشاد کرده لوله حفاری انجام می شود. در اینجا لوله ها به عقب کشیده شده و با دوران پریمیر مسیر گشادتر می شود.

در اینجا دوباره مسیر از دوغاب پر می شود. قطعه گشاد کننده چند بار از این مسیر رد می شود تا مسیر کاملا آماده شود برای حفاری افقی. 

برای خرید قطعات جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

مرحله کشیدن لوله: در این مرحله لوله وارد مسیر حفاری می شود. باید قطر مسیر 50 برابر بیشتر از قطر لوله باشد. این بدان دلیل است اصطکاکی بین لوله و مسیر ایجاد نشود.