در رابطه با آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال می توان گفت ، حفاری روش های مختلفی دارد و یکی از پرکاربردترین روش های حفاری از نوع دوار ضربه، روش حفاری چکش خارج چال می باشد.
یکی از مزیت هایی که می توان برای روش حفاری چکش خارج چال برشمرد هزینه عملیاتی کم و تنوع طرح های مته می باشد. برای دریافت انواع خدمات مربوط به دستگاه حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
از این مته ها برای استخراج مواد سنگی استفاده می شود.
گفتیم روش حفاری چکش خارج چال ضربه ای روشی است که در روش های حفاری دورا ضربه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
حفاری ضربه ای به چند دسته تقسیم می شود.
در مبحث آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال لازم به ذکر است ، این نوع حفاری ضربه ای دوار به دو بخش تقسیم می شود:
روش حفاری چکش بالایی و یا به عبارتی خارج چاه
روش حفاری چکش پایینی و یا به عبارتی پایین چاه
چرا روش حفاری چکش خارج چال مورد استفاده قرار می گیرد؟
اهمیت استفاده از این روش به دلایل زیادی بستگی دارد در اینجا به چند مورد آن اشاره می کنیم:
قابلیت دسترسی آسان
تنوع در طرح های مته و هزینه عملیاتی کم
در ادامه مطلب آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال باید گفت ، مزیت هایی که مطرح شده حفاری چکش خارج چال را به عنوان یکی از کاربردی ترین روشها در حفاری تبدیل کرده است. از این روش در انواع صنایع استفاده می شود.
زیرا هزینه عملیاتی کم یکی از مهم ترین امتیازاتی است که برای آن می توان برشمرد. از جمله مزیت هایی که برای این روش حفاری وجود دارد این است که دکل های حفاری را می تواند در هر مکانی و موقعیتی حمل کرده و برای انجام عملیات به کار برد. برای دریافت انواع خدمات مربوط به دریل واگن حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
روش حفاری چکش خارج چال روش است که در آن از انواع دستگاه های حفاری با کیفیت بالا استفاده می شود.
همچنین سرعت راه اندازی مته های به کار برده شده در این نوع حفاری بسیار بالا بوده و در مدت زمان کم میتوان این کار را انجام داد. مته هایی که برای حفاری چکش خارج چال مورد استفاده قرار می گیرد از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
از این روش برای حفاری گمانه های باریک و کوتاه و زمین های سنگی استفاده می شود. مته هایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد اغلب در بستر های سنگی و یا ساخت و ساز های عمرانی کاربرد دارد.
مزایای روش حفاری چک خارج چال
یکی از مواردی که در آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال قابل توجه است اشاره به مزایای این روش است ، این روش دارای مزایای زیادی می باشد که سبب شده تا یکی از پرطرفدارترین روش ها در حفاری به شمار رود.
یکی از این مزایا امکان شستشوی قلم ها و یا به عبارتی برش های حفاری می باشد. به همین دلیل از این روش در حفاری معادن زیر زمین بسیار استفاده می شود. با استفاده از این روش گرد و غبار در هوا ایجاد نشده و محیط کار پاکیزه تر می باشد.
مزیت دیگر این روش این است که با استفاده از این روش تعداد بیشتری سوراخ را می توان ایجاد کرد که سبب ایجاد انفجار دقیق و قابل کنترل می شود. زیرا رعایت این امر در عملیات های زیر زمین بسیار اهمیت دارد. برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
از دیگر کاربردهای حفاری چکش خارج چال انجام عملیات حفاری پیچ و مهره زنی جهت ایمن سازی در تونل ها می باشد.
پس از آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال خواهیم دید که روش حفاری چکش خارج چال علاوه بر مزیت هایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد.
یکی از معایبی که دارد این است که وقتی رشته مته انرژی ضربهای را به سمت بیت وارد می کند وجود میله های بلند برای حفاری های عمیق موجب اتلاف وقت در این عملیات می شود. همچنین سرعت ضربه های وارده به سوراخ ها کاهش می یابد و در این حالت استفاده از حفاری پایین چال بهتر می باشد.
در انجام عملیات چکش خارج چال به دلیل ضربه های وارده مکرر استفاده می شود و این عمل سبب فرسایش قطعات و مته می شود. با این وجود بسیاری از شرکت ها سعی بر آن دارند که از قطعات و تجهیزات با کیفیت بالاتری برای این کار استفاده کنند.
تفاوت حفاری خارج چال و درون چاهی
مورد دیگری که در آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال باید به آن توجه داشت ، تفاوت حفاری خارج چال و درون چاه است. یکی از عمده ترین تفاوت های این دو محل قرار گیری ضربه های وارده توسط دستگاه می باشد.
در عملیات چکش خارج چال تمامی فعالیت ها بیرون از چال و در بالای رشته مته ها انجام می شود. در این روش چکش ها دارای نیروی ضربه ای به میله ها و لوله های مته ای منتقل می کنند. معمولا همراه با روش حفاری خارج چال روش دریل و انفجار نیز مورد استفاده قرار میگیرد تا نتیجه بهتری از آن گرفت.