پیش از اینکه هر پروژه عمرانی کلید بخورد و اولین گام برای اجرای آن برداشته شود باید مجوزهای لازم برای اجرای آن پروژه دریافت گردد که لازمه دریافت این مجوزها انجام یک سری از آزمایشات می باشد. این آزمایشات باید روی خاک زمین صورت پذیرد و توسط افراد متخصص انجام شود. چنانچه قصد راه اندازی و اجرای پروژه هایی با زیربنای زیاد و ارتفاع بالا را داشته باشید اهمیت این آزمایش خاک بیشتر خواهد شد. در این آزمایش ویژگی های مهم خاک از جمله ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مورد تست و بررسی قرار می گیرد.

نمونه برداری از خاک باید توسط دستگاه های حرفه ای صورت پذیرد. دستگاه های متریک یا وایرلاین در این آزمایش ها نقش پر رنگی دارند. بعد از طی این مرحله، نمونه های برداشته شده به آزمایشگاه منتقل می شوند و گزارش های تخصصی توسط مهندسین پیرامون ویژگی ها و تیپ خاک، ساختار فیزیکی و مکانیکی خاک، میزان تحمل بار، میزان نفوذ، اسیدیته، دانه بندی، گرانروی ویژه، چگالی و لایه های ژئوتکنیکی ارائه می شود. بعد از بررسی تمام عوامل و تاییدیه مهندسین، برگ سبز ژئوتکنیک صادر می گردد و می توان برای ساخت و ساز اقدام نمود. در ادامه روش های حفاری خاک را بررسی خواهیم کرد.

برای خرید دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

آزمایش خاک شامل چه مراحلی می شود؟

برای انجام آزمایش خاک باید در ابتدا اقدام به اخذ مجوز حفاری نمود و بعد با شرکت آزمایشگاهی وارد فرآیند عقد قرارداد شد. بعد از اینکه برگ سبز آزمایش خاک را دریافت کردید باید مراحل بازرسی از پروژ و بررسی موقعیت اجرای پروژه صورت پذیرد. سپس شرایط مناسب برای استقرار دستگاه حفاری سنجیده می شود و در صورت مناسب بودن شرایط دستگاه های حفاری به محل پروژه آورده می شوند. در حین اجرای عملیات باید از محل پروژه عکسبرداری و فیلمبرداری صورت پذیرد.

اصول دیوارچینی در ساختمان اسکلت فلزی
ادامه مطلب

بعد از اینکه حفاری به اتمام رسید نمونه های خاک به آزمایشگاه ارسال می شوند و آزمایش های لازم از جمله تست دانسیته، آزمایش دانه بندی، آزمایش هم ارز ماسه، آزمایش ضریب نفوذپذیری و تست وزن مخصوص خاک انجام می شود و نتایج آزمایش به شرکت نظام مهندسی ارسال می گردد. چنانچه نظر کارشناسان نظام مهندسی برای اجرای پروژه مثبت باشد تایید نهایی صورت می پذیرد و بعد از حدودا یک هفته کاری گزارشات به شهرداری ارسال می شود. در نهایت نیز می توانید با دریافت برگه سبز ژئوتکنیک اقدام به ساخت و ساز و اجرای پروژه در مکان نمایید.

برای خرید جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

روش های آزمایش خاک

آزمایش خاک با حفاری به روش ماشینی

حفاری خاک به روش ماشینی دارای انواع مختلفی می باشد. در این نوع از حفاری خاک از دستگاه های حرفه ای همچون دستگاه راسول استفاده می شود. حفاری خاک به روش ماشینی طبیعتا هزینه بیشتری نسبت به روش دستی دارد اما می توان توسط آن اقدام به دریافت برگ سبز ژئوتکنیک نمود. هزینه حفاری  برای آزمایش خاک به روش ماشینی بستگی به نوع روش، محل حفاری و موقیت مکانی زمین احداث پروژه دارد. در این روش از حفاری خاک دستگاه های حفاری زمین را به قطر 10 تا 20 سانتیمتر حفاری می کنند. می توان عمق حفاری را نیز به میزان دلخواه افزایش داد.

  • حفاری ماشینی به روش شستشویی یا آبشویی
  • حفاری ماشینی به روش ضربه ای
  • حفاری ماشینی به روش دورانی
  • حفاری ماشینی به روش مته ای
  • حفاری ماشینی به روش کرگیری
آشنایی با روش حفاری چکش خارج چال
ادامه مطلب

مواردی که در بالا عنوان شد انواع روش های حفاری خاک هستند که در بین آن ها دو روش حفاری آبشویی و حفاری کرگیری از متداول ترین و مناسب ترین انوع روش های حفاری خاک می باشد که برای انجام آزمایش خاک مناسب هستند. در ادامه توضیحاتی پیرامون آن خواهیم داد.

برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

روش حفاری آبشویی یا Wash Boring

حفاری به روش آبشویی در انجام آزمایشات خاک یکی از متداول ترین روش هایی می باشد که در اجرای پروژه های ساختمانی و صنعتی کاربرد دارد. در این روش حفاری، نیروی مورد نیاز از طریق یک سیستم هیدرولیک تامین می شود و باعث ایجاد حرکت دورانی و پیش رونده در مته خواهد شد. بدین سان که مته با حرکتی پیش رونده قادر به خرد کردن لایه های زمین و پیشروی در خاک خواهد بود. در ادامه پیشروی مته، تکه های خرد شده از زمین که به آن ها اصطلاحا کاتینگ می گویند از طریق گل حفاری که در گمانه جریان دارد از زمین خارج می شود و عملیات حفاری اجرا می گردد.

گل حفاری نه تنها خرده های خاک و کاتینگ را از زمین خارج می کند بلکه وظیفه هایی چون پایدار سازی جداره گمانه و خنک سازی سر مته را نیز در این جریان به عهده داد. نمونه ای که در این روش حاصل می شود درصد رطوبت بالایی دارد چرا که سیستم حفاری یک سیستم هیدرولیک است با این حال هزینه این روش حفاری بسیار مقرون به صرفه می باشد.

روش حفاری مغزه گیری پیوسته یا continues coring

در روش قبلی عنوان شد که نمونه نهایی خاک دارای رطوبت بالایی ست به همین دلیل سازندگانی که قصد انجام آزمایش روی نمونه های با کیفیت را دارند سراغ این شیوه از حفاری خواهند آمد. در روش حفاری مغزه گیری برای آزمایش خاک، پیوسته محدودیت های روش آبشویی حذف خواهد شد و مطالعات ژئوتکنیکی با دقت بیشتری انجام می شود. گل حفاری هیچ نقشی در این شیوه ندارد و حفاری به صورت کاملا خشک انجام می شود. بدین سان که لوله ای استوانه ای شکل به نام CORE BARREL که دارای فضای توخالی می باشد توسط فشار و نیروی حاصل از یک سیستم هیدرولیک در زمین نفوذ می کند.

کاربرد دریل بنزینی معدن و روش کار با آن
ادامه مطلب

در حین اینکه CORE BARREL به زمین نفوذ می کند نمونه های خاک نیز درون این استوانه جمع آوری می شوند و بعد از پر شدن این استوانه، دستگاه آن را به سمت خارج از زمین می کشد و نمونه های خاک را به طور پیوسته درون جعبه های مخصوص قرار می دهد. تکرار این عمل تا رسیدن به عمق مورد نظر عملیات حفاری کرگیری را به پایان می رساند.

برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

مناسب ترین روش هایی که می توان برای حفاری آزمایش خاک در پیش گرفت روش هایی چون کرگیری و روش آبشویی می باشد. هر چند که روش ضربه ای نیز یکی از روش های پر طرفدار برای حفاری زمین های سست می باشد بنابراین می توان روش ضربه ای را نیز روشی مناسب برای حفاری و آزمایش خاک دانست. هزینه حفاری خاک برای انجام آزمایشات خاک به عواملی چون نوع زمین، شیوه حفاری، متراژ و عمف حفاری و محل حفاری و تعداد گمانه ها بستگی دارد.